Vakantiehuizen in Zwitserland

Houd jij van de wat ruigere bergen? Dan is een vakantiehuis huren in Zwitserland absoluut een aanrader voor je. Want in Zwitserland word je alleen maar omringd door de meest imposante, prachtige bergketens. Hier kunnen de sportieve vakantiegangers zich helemaal uitleven met de mooiste wandeltochten en de sportiefste fietstochten. En dan hebben we het nog niet over de fanatieke wintersport fanaten. In een vakantiehuis in Zwitserland kun je helemaal opgaan in de Zwitserse natuur, zonder het massatoerisme. Ieder seizoen is een cadeautje in de Zwitserse natuur.

meer lezen

Aantal accommodaties:

1

Land
Land
meer opties
Provincie
Personen
Personen
meer opties
Slaapkamers
Slaapkamers
alles tonen
Badkamers
Badkamers
meer opties

Avontuurlijk Zwitserland...

natuurlijk bij Villapparte

Alhoewel Zwitserland niet zo heel groot is, is het bijna overal heuvelachtig en in het zuiden heb je de prachtige hoge bergen. Ook vind je in het noorden veel bosgebieden waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Doordat het zuiden van Zwitserland voor een groot gedeelte middenin de Alpen ligt vind je hier bergtoppen van wel 4000 meter hoog. Daarom is er tijdens een vakantie in Zwitserland ook heel veel te beleven zoals zwemmen in bergmeren, langlaufen, skiën, snowboarden, wandelen, mountainbiken en paragliden.

Maar je kunt ook een relaxvakantie beleven in Zwitserland. Alleen al het genieten van de natuur met zijn fenomenale uitzichten onder het genot van een goed boek, lekker glas wijn of een stuk Zwitserse kaas.

Natuur en activiteiten in Zwitserland

De bossen van de Alpen staan bekend om de vele diersoorten die hier leven, zoals de notenkrakers en drieteenspechten. Vooral een vogelliefhebber kan zijn hartje ophalen door het vogelspotten hoog in de Zwitserse Alpen. Als je je hier toch al bevindt, probeer dan boven de boomgrens te komen want hier vind je vaak verschillende zeldzame planten, waaronder het Alpenroosje. Ook diverse zoogdieren leven grotendeels boven de boomgrens. Dit zijn dan bijvoorbeeld de gems, de steenbok en de alpenmarmot. Tijdens een wandeling vanuit je vakantiehuis in Zwitserland kan het zomaar zijn dat je reeën, roofvogels, hagedissen, steenbokken, hazen, wilde zwijnen, vossen of adders tegen komt. Hoe avontuurlijk is dat?

Wintersport in Zwitserland

Zwitserland kent verschillende wintersportgebieden waar het in de winter heerlijk is om te verblijven. Ook winter mountainbiken is een populaire activiteit in deze ruige omgeving. Voor de langlaufer die het meest geniet van de rust & ruimte; in de omgeving zijn er verschillende routes uitgestippeld die door de mooiste omgevingen gaan. En ten slotte is er de mogelijkheid om te paragliden of gletsjer beklimmen. Hoeveel afwisseling wil je hebben?

Filters

Land
Provincie
Personen
Slaapkamers
Badkamers

323