19 februari 2024

10 luxe resorts in Oostenrijk

leestijd: 5 minuten

Oostenrijk, beroemd om zijn betoverende Alpenlandschap en charmante dorpen, herbergt ook enkele van ’s werelds meest luxe vakantieoorden.

Een vakantie vieren in een luxe resort in Oostenrijk is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Hier zijn een paar redenen waarom een verblijf in zo’n resort een absolute must is:

  1. Adembenemende natuurlijke schoonheid: Oostenrijk staat bekend om zijn betoverende Alpenlandschap, met majestueuze bergen, glinsterende meren en pittoreske valleien. Een luxe resort biedt vaak panoramische uitzichten op deze prachtige omgeving, waardoor je wordt omringd door pure schoonheid tijdens je verblijf.
  2. Uitstekende gastvrijheid: Luxe resorts in Oostenrijk streven naar perfectie als het gaat om service en gastvrijheid. Van het warme welkom bij aankomst tot de uitmuntende zorg tijdens je verblijf, je zult je als een vorst of vorstin voelen in deze exclusieve accommodaties.
  3. Verfijnde accommodaties: Van weelderig ingerichte kamers tot elegante suites, luxe resorts in Oostenrijk bieden een scala aan accommodaties die voldoen aan de hoogste normen van comfort en stijl. Geniet van luxe voorzieningen,
    zoals prachtige badkamers, zachte badjassen en heerlijk zachte bedden voor de ultieme ontspanning.
  4. Culinaire hoogstandjes: Laat je smaakpapillen verwennen met gastronomische gerechten bereid door getalenteerde chef-koks. Veel luxe resorts in Oostenrijk hebben meerdere restaurants of privé koks die een scala aan culinaire hoogstandjes bieden, van traditionele Oostenrijkse gerechten tot internationale delicatessen.
  5. Ontspanning en Wellness: Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en verwen jezelf met een fantastische Wellness ervaring. Luxe resorts in Oostenrijk beschikken vaak over uitgebreide spa’s met verwarmde zwembaden,
    ontspannende sauna’s, en een scala aan fantastische behandelingen.

Kortom, een vakantie vieren in een luxe resort in Oostenrijk biedt de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, uitmuntende gastvrijheid, verfijnde accommodaties, culinaire hoogstandjes en ontspanning, waardoor je een onvergetelijke reiservaring hebt die al je zintuigen zal prikkelen.

Hieronder vind je een selectie van mijn top 10 meest luxe resorts in Oostenrijk die de perfecte mix bieden van adembenemende natuurlijke schoonheid en fantastische gastvrijheid (in willekeurige volgorde);

1. Saalbach Suites

Saalbach Suites is een luxe resort met smaakvol ingerichte suites voor 2 tot 7 personen met een eigen wellness- en fitnessruimte. De exclusieve vakantieappartementen zijn direct naast het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn gelegen in het Salzburgerland.

2. Turrach Lodges

De Turrach Lodges zijn prachtige twee-onder-een-kapwoningen en appartementen, op een luxe resort, voor 8 tot 10 personen. De exclusieve lodges liggen op 1700 meter hoogte in Turracher Höhe in de regio Nockberge op de grens tussen Karinthië en Stiermarken.

3. Alpenchalets Biberwier Zugspitze

Alpenchalets Biberwier Zugspitze is een luxe vakantieresort in de populaire vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena met unieke houten chalets voor 8 tot 10 personen. Dit exclusieve resort biedt de regio in het westen van Oostenrijk zowel in de zomer als in de winter een breed scala aan vakantiemogelijkheden. 

4. Villa Liesl

Villa Liesl is een een klein maar luxe vakantieresort in Haus im Ennstal met exclusieve vakantieappartementen voor 6 tot 8 personen. Dit prachtige resort ligt op slechts 400 m van het dalstation Hauser Kaibling in de provincie Stiermarken. 

5. Chalet 149 Westendorf

Chalet 149 Westendorf is een luxe resort met in totaal 14 exclusieve vakantieappartementen voor 4 tot 6 personen in Westendorf, op slechts 15 km van het wereldberoemde Kitzbühel. Het prachtige resort ligt op een zonnig hoog plateau in Oost-Tirol en maakt indruk door de nabijheid van de “Wilder Kaiser”.

6. Kreischberg Pool Villas

Kreischberg Pool Villas is een luxe resort met exclusieve vakantiehuizen met zwembad en appartementen met buitenbad voor 10 personen in de provincie Stiermarken, Oostenrijk. Alle zwembaden zijn verwarmd en kunnen dus het hele jaar door gebruikt worden.

7. Alpenchalets Reiteralm

Alpenchalets Reiteralm is een luxe resort met prachtige chalets voor 6 tot 10 personen. Deze luxe en zeer sfeervolle chalets hebben allemaal een privé-spa (sauna, whirlpool binnen of buiten) en liggen direct aan de skipiste op een hoogte van 1.180 m in de provincie Stiermarken in Oostenrijk.

8. Bergresort Hauser Kaibling

Bergresort Hauser Kaibling is een sfeervol resort met luxe poolvilla’s en appartement suites voor 4 tot 10 personen. Dit prachtige resort ligt direct aan de skipiste midden in het Schladming 4-bergen-skigebied in Stiermarken, Oostenrijk.    

9. Naturchalets Turracher Höhe 

De Naturchalets Turracher Höhe zijn zonovergoten vakantiehuizen voor 8 personen, gelegen op ongeveer 1.700 meter hoogte met een eigen Wellness ruimte in de provincie Stiermarken. Vanuit deze prachtige chalets kijk je uit over de dennenbossen van de Turracher Höhe en geniet je van het unieke landschap en geweldige uitzicht.

10. Bergresort Zugspitze Ehrwald

De luxe vakantieappartementen en vakantiehuizen van Bergresort Zugspitze Ehrwald zijn voor 2 tot 10 personen. Je vindt dit prachtige resort te midden van het fantastische alpenlandschap van de Tiroolse bergen direct gelegen in de Zugspitz Arena. In het resort kun je genieten van het verwarmde buitenzwembad, verschillende sauna’s, een ontspanningsruimte en een fitnessruimte.

Dit zijn 10 van mijn favoriete luxe resorts in OostenrijkMaar onder “Oostenrijk” vind je nog meer luxe en unieke vakantiehuizen in Oostenrijk.

delen op jouw socials