20 november 2023

De top 10 luxe vakantieparken in Nederland

leestijd: 9 minuten

Nederland, bekend om zijn prachtige landschappen en rijke geschiedenis, biedt een scala aan mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie-ervaring. Een van de meest gewilde opties zijn de luxe vakantieparken die verspreid liggen door het hele land. Deze exclusieve bestemmingen bieden een ongeëvenaarde combinatie van comfort, ontspanning en natuurlijke schoonheid.

Hottub & Sauna

Luxe vakantieparken in Nederland staan bekend om hun moderne voorzieningen en prachtige accommodaties. Van stijlvolle villa’s en bungalows tot ruime chalets met privé-sauna’s en bubbelbaden, er is voor elk wat wils. Deze parken zijn ideaal voor koppels op zoek naar een romantische vakantie, gezinnen die quality time willen doorbrengen en vriendengroepen die willen ontspannen en plezier willen hebben.

Midden in de natuur

Wat deze vakantieparken nog aantrekkelijker maakt, is hun nabijheid tot de natuurlijke wonderen van Nederland. Je kunt genieten van wandel- en fietstochten door de uitgestrekte bossen, varen op schilderachtige meren en zelfs de charme van pittoreske dorpjes ontdekken.

Perfecte plek om te ontspannen

Bovendien bieden deze parken vaak uitstekende voorzieningen, zoals restaurants met gastronomische gerechten, wellnesscentra en recreatieve activiteiten. Dit alles maakt luxe vakantieparken in Nederland de perfecte plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van een welverdiende vakantie.

Kortom, luxe vakantieparken in Nederland zijn de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse sleur, omgeven door luxe, comfort en de natuurlijke pracht van Nederland.

Hieronder vind je mijn selectie van mijn top 10 meest luxe vakantieparken in Nederland (in willekeurige volgorde);

1. Het Wylde Pad

Het Wylde Pad is een kleinschalig vakantiepark met verschillende hippe huisjes, appartementen, B&B kamers en yurts voor 1 tot 8 personen in Friesland.

Alle accommodaties zijn grondig aangepakt en omgetoverd tot sfeervolle en romantische vakantie bestemmingen. Zoals ze zelf zeggen: “Luxe en comfort in een hippe jas”.

2. Cuber Veluwe

De Lodge Outdoor Suite 2 is een luxe Tiny House voor 2 volwassenen en 1 baby gelegen tussen heide en bos, dichtbij het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Via een kleine trap bereik je de voordeur, die opengaat met de Cuber app. Met de Cuber app bedien je o.a. de verlichting, airconditioning en de zonneschermen.

Hoe bijzonder is dit?

3. Thijmse Berg

De Pool Lodge is een modern & duurzaam vakantiehuis voor 6 personen.

Deze prachtige lodge is gelegen op Vakantiepark de Thijmse Berg in Rhenen, provincie Utrecht. Naast de sfeervolle lodge kun je ook nog eens gebruik maken van je eigen exclusieve privé zwembad.

Hoe fantastisch is dat?

4. Soofretreats

zijn duurzame vakantiehuizen voor 6 personen op een kleinschalig vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug in Utrecht.

Je kunt kiezen uit Eco-Lodges aan het water of met hottub. Ook bevindt dit park zich tegenover het recreatiegebied Kwintelooijen waar je zo de prachtige natuur in wandelt.

5. Brinckerduyn

De Unbrick One Sauna & Zwembad – Brinckerduyn is een super de luxe vakantiewoning voor 6 personen in het hartje van Friesland gelegen.

Bij dit duurzame vakantiehuis is echt aan alles gedacht, van het verlichte oplaadpunt voor de elektrische auto tot de volledig geïntegreerde zonnepanelen.

En je privé zwembad is het hele jaar door verwarmd, fantastisch toch?

6. Ridderstee Ouddorp Duin

Vakantiehuis Ridderstee Luxe 8 is een ruim, luxe en stijlvol ingericht vakantiehuis voor 8 personen gelegen dichtbij het strand in Ouddorp, Zuid-Holland.

De vakantiewoningen zijn duurzaam uitgevoerd, volledig gasvrij en alle woningen worden voorzien van energie door het veld met zonnepanelen achter het vakantiepark.

7. Zandvilla’s

Vakantievilla Zandbank 12 is een prachtig vakantiehuis voor 8 personen met een heerlijke Finse sauna.

Deze luxe villa ligt op een vakantiepark tegen de duinen van het Noordzeestrand, vlakbij het Veerse Meer en het uitgestrekte natuurgebied De Schotsman.

8. Waterrijk Oesterdam

Villa Oesterdam Deluxe 8 is een luxe en sfeervol vakantiehuis voor 8 personen gelegen in het Nationaal Park de Oosterschelde in Zeeland.

Door de grote raampartijen én de ruime tuin met veranda voelt de villa erg ruimtelijk aan.

9. Vakantiepark De IJsvogel

De Wellness Lodge met Sauna is een luxe vakantiehuis voor 2 personen op een vakantiepark in Voorthuizen, Gelderland.

Deze unieke accommodatie ligt prachtig gelegen middenin de natuur en op een ruime plek.

De romantische Wellness Lodge met Sauna heeft naast een fijne Sauna, een Sunshower én een vrijstaand ligbad.

10. Villapark Buytenplaats

Op Villapark Buytenplaats vind je 7 luxe vakantiehuizen voor 6 personen.

Deze prachtige en sfeervol ingerichte vakantiehuizen liggen net buiten het gezellige dorp De Koog op Texel.

De 7 villa’s zijn allemaal verschillend ingericht maar zeker allemaal even sfeervol!

Dit zijn 10 van mijn favoriete luxe vakantieparken in Nederland. Maar onder de rubriek “Uniek op Vakantiepark” vind je nog meer luxe en unieke vakantiehuizen op een vakantiepark in Europa.

delen op jouw socials