12 oktober 2023

Overnachten op de Veluwe? De 15 beste accommodaties!

leestijd: 8 minuten

De Veluwe; een enorm en beschermd natuurgebied. Misschien wel het mooiste natuurgebied in Nederland (maar daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld). In dit gebied leven de edelherten, vossen en wilde zwijnen in de vrije ruimte.

Op de Veluwe ontdek je de mooiste zandverstuivingen en de meest imponerende dennenbossen. Of je nou te voet gaat of op de fiets, je ziet hier bloeiende heidevelden, mooie zandstranden en prachtige meren.

Dit gebied is zo uitgestrekt met zoveel vierkante kilometers wilde natuur, dat kan je niet onaangeroerd blijven.

Ben je speciaal naar de Veluwe gekomen om de verschillende soorten dieren te spotten dan moet je vooral het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoeken.

Wist je dat we de vos, de das, de ree, het wild zwijn en het edelhert de Big Five van Nederland noemen? In Het Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je ze allemaal tegenkomen. Naast de Big Five leven hier ook de schotse hooglander en de bever. En dan moeten we de honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten niet vergeten.

Stel voor dat je oog in oog komt te staan met een van deze dieren? Dat zou toch fantastisch zijn. Om de kans te vergroten om deze diersoorten tegen te komen, heeft het Park diverse overdekte wildobservatie- en vogelobservatiehutten aangelegd. Hier kun je op een rustige en veilige manier het wild observeren. Niet alleen leuk voor jou maar zeker ook voor de kinderen. Wil je zeker zijn van een ontmoeting met een van de Big Five dan kun je het beste aan het einde van de dag de observatieplekken bezoeken. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is niet gratis te bezoeken maar klik voor meer informatie op deze link → Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Ik heb mijn 15 favoriete luxe en romantische overnachtingen dichtbij de Veluwe voor je op een rijtje gezet (in willekeurige volgorde ?):

1. Natuurhuisje Wekerom

Dit romantische en gezellige vakantiehuis is voor 4 personen in het Gelderse Wekerom, vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit unieke vakantiehuis is prachtig gelegen met een geweldig uitzicht op het bos tegen het Wekeromsezand. Je loopt vanaf dit heerlijke vakantiehuis door de weilanden over de zandpaden zo de bossen in. De kans dat je moeflons, reeën of heidekoeien tegen komt is erg groot.

2. Lodge Outdoor Suite 2

De Lodge Outdoor Suite 2 is een luxe Tiny House voor 2 volwassenen en 1 baby gelegen tussen heide en bos, dichtbij het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Via een kleine trap bereik je de voordeur, die opengaat met de Cuber app. Via deze Cuber app bedien je o.a. de verlichting, airconditioning en de zonneschermen. Hoe bijzonder is dit?

3. Tiny House 4 – De Zanding

Tiny House 4 – de Zanding is een gezellig en sfeervol Tiny House met veel natuurlijke invloeden. Dit unieke vakantiehuis is voor 4 personen vind je op een vakantiepark aan de rand van de Veluwe midden in de natuur. Het motto is: “Minder huis, meer leven”.

Dit unieke vakantiehuis ligt op één van de mooiste stukjes Nederland, net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorpje Otterlo.

4. Moderne Bosvilla Tonden

De Moderne Bosvilla in Tonden (architect HofmanDujardin) is voor 10 personen en omringd door anderhalve hectare eigen bos. Door de grote raampartijen mis je niets van het buitenleven. Deze plek is speciaal voor de liefhebbers van rust, natuur en luxe.

Máár deze Bosvilla is zo geliefd dat je ver vooruit moet boeken. 🙂

5. NOYR Tiny House

NOYR – Tiny House is een romantisch vakantiehuisje voor 2 personen, gelegen op een kleinschalige boscamping op de Veluwe, in Nunspeet. Je loopt vanaf de kleinschalige camping zo het bos in en binnen 10 minuten loop je – via een idyllisch bospaadje – naar de Zandenplas.

Maar binnen ben je, dankzij de grote ramen, ook één met de natuur.

6. Natuurhuisje Hutje op de Veluwe

Natuurhuisje Hutje op de Veluwe in Epe voor 6 personen is een romantische chalet en ligt op een unieke en prachtige plek op de Veluwe. Dit unieke vakantiehuis ligt in het bos van Wissel op een privé bosperceel van 2100 m².

Hier is het nog eens heerlijk struinen in het omheinde stuk bos.

7. Vakantiehuis Ter Schuur

Vakantiehuis Terschuur is een romantisch, design vakantiehuis voor 3 personen midden tussen de weides, bomen en bloemen. Het zonnige terras biedt een spectaculair uitzicht over het Gelders Landschap en je loopt vanuit je vakantiehuis zo de natuur in.

Je kunt ook vanuit het vakantiehuis meteen aan de wandelroute “de klompenroute” beginnen.

8. Natuurhuisje Vrijrijck – Ermelo

Natuurhuisje Vrijrijck – Ermelo is een prachtige familieboerderij voor 16 personen, gelegen op de Veluwe dichtbij Ermelo. Dit luxe vakantiehuis heeft een prachtige tuin, een lange buiten eettafel en een infrarood sauna.

Je verblijft hier midden in de natuur op een kleinschalig vakantiepark.

9. Tiny House 2 – Hooge Veluwe

Tiny House 2 – Hooge Veluwe is een sfeervol Tiny House voor 2 personen.  Hier beleef je het motto: “Minder huis, meer leven”. Tiny House 2 – Hooge Veluwe ligt pal tegenover de ingang van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dichterbij kun je niet komen 🙂

Maar heb je even genoeg van de natuur dan is een bezoek aan het Openluchtmuseum of Dierenpark Burgers’ Zoo natuurlijk ook fantastisch.

10. Chalet Coldenhove 4A

Chalet Coldenhove 4A is een vrijstaand, nostalgisch, houten boswachterswoning voor 4 personen. Dit unieke vakantiehuisje ligt in het bos, tussen de wildroosters, waar je letterlijk omringd bent door de natuur. Het park ligt tussen de heuvelachtige bossen van de natuurgebieden Imbosch en Loenermark aan de oostkant van de Veluwe. Op ongeveer 20 km van het park liggen de steden Apeldoorn en Arnhem.

11. Boshuisje XL

Boshuisje XL is een bijzonder langgerekt vakantiehuis voor 8 personen en onder de supervisie van Piet Hein Eek gebouwd tot een Dutch Design natuurhuisje. Dit lichte en modern ingerichte natuurhuisje van 120 m² is uniek gelegen tussen de bossen van Gorssel, de IJssel en tegen Deventer aan.

12. Buitenhuis 4 – De Zanding

Het Buitenhuis 4 – de Zanding is een modern en hip vakantiehuis voor 4 personen en ligt op een vakantiepark aan de rand van de Veluwe. Het vakantiehuis is de plek waar binnen en buiten één worden, waar je omgeven bent met pure materialen en warme kleuren zodat jij optimaal kan genieten.

13. Wellness Lodge met Sauna

De Wellness Lodge met Sauna is een luxe vakantiehuis voor 2 personen op een vakantiepark in Voorthuizen, Gelderland. Deze unieke accommodatie ligt prachtig gelegen middenin de natuur en op een ruime plek. De romantische Wellness Lodge met Sauna heeft naast een fijne Sauna, een Sunshower én een vrijstaand ligbad.

14. Modus 4 – Bad Hoophuizen

De Modus 4 – Bad Hoophuizen is een uniek vakantiehuis voor 4 personen op EuroParcs Bad Hoophuizen, direct aan het Veluwemeer. Ze noemen de Modus ook een eyecatcher met een statement. Zodra je de vakantiewoning ziet krijg je direct een ‘wauw-gevoel’.

15. Tiny House Undra

Tiny House Undra is een romantisch vakantiehuis voor 4 personen. Tijdens je verblijf in Tiny House Undra ervaar je rust & ruimte en zit je echt middenin het bos op een kleinschalig park in Uddel (Gelderland). Undra doet haar naam eer aan, Undra is een Zweedse vertaling voor ‘verwondering’.

Mocht je nog meer unieke & bijzondere vakantiehuizen willen bewonderen? Klik dan op de roze knop hieronder!

Veel plezier met je zoektocht! ♥

delen op jouw socials