11 september 2023

Romantisch weekendje weg? Dit zijn de 10 beste accommodaties!

leestijd: 8 minuten

Verwen je geliefde en jezelf met een onvergetelijke ontsnapping naar een romantische overnachting. Deze idyllische toevluchtsoorden bieden de perfecte setting om de vonk te laten overslaan en samen te genieten van intieme momenten. Van een knusse hut in afgelegen bossen tot een elegante villa aan zee, de diverse romantische vakantiehuizen op Villapparte dompelen je onder in een wereld van liefde en sereniteit.

De Magie van Romantische Vakantiehuizen

Geniet van betoverende omgevingen die je hart sneller laten kloppen, terwijl je samen ontwaakt met panoramisch uitzicht op bergen, meren of de zee. De privacy en intimiteit van deze huizen creëren een ruimte voor verbondenheid, waar je kunt koken, ontspannen en dromen zonder onderbrekingen.

Rust en Ontspanning in je romantische vakantiehuis

Of je nu wilt ontspannen bij de open haard, bubbelen in een jacuzzi onder de sterrenhemel, of nieuwe avonturen wilt beleven in de omgeving, romantische vakantiehuizen beloven rust, avontuur en onvergetelijke momenten van liefde. Kies voor een romantisch uitje dat de dagelijkse sleur doorbreekt en de magie van jullie relatie viert in een prachtig vakantiehuis.

Hieronder vind je mijn selectie van 10 romantische vakantiehuizen voor een weekendje weg (in willekeurige volgorde ?);

1. B&B Finca Viva La Vida

Deze romantische B&B ligt dicht bij het knusse, witte dorpje Alora in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië.

B&B Finca Viva La Vida is een Boutique B&B met 4 kamers voor 2 of 4 personen.

Naast helemaal tot rust te komen, wandelen of lekker eten kun je ook Alora bezoeken, suppen in een van de meren of de Caminito del Rey gaan wandelen.

2. Bergresort Zugspitze Ehrwald

De luxe vakantieappartementen en vakantiehuizen van Bergresort Zugspitze Ehrwald zijn voor 2 (tot 10) personen. Je vindt dit prachtige resort te midden van het fantastische alpenlandschap van de Tiroolse bergen direct gelegen in de Zugspitz Arena. In het resort kun je genieten van het verwarmde buitenzwembad, verschillende sauna’s, een ontspanningsruimte en een fitnessruimte.

3. Knus Tuinhuis in Sevenum

Dit heerlijke, ruime vakantiehuisje is voor 2 volwassenen (en eventueel twee kinderen) en ligt in het noorden van Limburg.

Naast de slaapkamer is een living en een petit cuisine. Het romantische tuinhuis is ingericht in een eigen Franse stijl met blauw. Je uitzicht is volledig op de tuin gericht, zon en schaduw van de oude bomen

4. Lodge Outdoor Suite 2

Dit prachtige en luxe Tiny House is voor 2 volwassenen (en 1 baby) en ligt tussen heide en bos, dichtbij het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Via een kleine trap bereik je de voordeur, die opengaat met de Cuber app. Via deze Cuber app bedien je o.a. de verlichting, airconditioning en de zonneschermen. Hoe bijzonder is dit?

5. Love2stay Boerderij

Dit romantische vakantiehuis is voor 2 personen en ligt in Drenthe.

Het heeft een heerlijk hemelbed, een 2 persoons bubbel bad, een Sun shower & een lounge zithoek mét gashaard in de woonkamer. De perfecte plek voor een romantisch weekendje weg.

6. Beach House Vlissingen

Dit prachtige strandhuis is voor maximaal 5 personen en ligt aan één van de schoonste stranden van Nederland, het Nollestrand bij Vlissingen.

Vanuit je Beach House heb je een fantastisch uitzicht over de zee. Het slapen op het strand is én blijft een unieke ervaring.

7. Eco Lodge Grevelingenstrand

Dit knusse en eco-vriendelijk Tiny House is voor 4 personen en ligt direct aan het Grevelingenmeer verscholen in natuurgebied de Kabbelaarsbank.

Middenin de natuur, weg van alle drukte.

Rustiger én romantischer ga je ze niet vinden ♥

8. Oh, le Château!

Deze prachtige en authentieke B&B met 5 kamers is gelegen tussen eeuwenoude bomen in Zuid-Frankrijk.

Toen de eigenaren dit prachtige pand gekocht hadden zij iedereen in het gezellige dorp Almayrac: “Oh, le Château!”.

Het is alleen niet een echt kasteel maar met de romantische sfeer komt het wel echt in de buurt.

9. Guesthouse Oldeberkoop

Dit intieme en romantische vakantiehuis is voor 2 personen en met veel zorg, liefde en aandacht herbouwd.

Naast de heerlijke hangmat in de tuin kun je ook een hout gestookte hottub huren. Heerlijk toch?

10. Historisch Vakantiehuis in Loon op Zand

Dit prachtige en sfeervolle vakantiehuis ligt op een landgoed in Loon op Zand en is voor 4 personen.

Het meer dan 300 jaar oude kasteel is tijdens de omvangrijke restauratie, afgerond in 2015, gerenoveerd tot een luxe en sfeervolle woning.

De hoogwaardige, moderne meubelen in combinatie met het oude karakter maken een verblijf hier extra bijzonder.

Dit zijn 10 van mijn favoriete romantische vakantiehuizen maar er zijn er nog nog veel meer waar je romantisch kunt overnachten. Kijk snel verder:

delen op jouw socials