12 oktober 2023

Vriendinnenweekend? Dit zijn de 15 beste accommodaties!

leestijd: 8 minuten

Een onvergetelijk vriendinnenweekend: samen lachen, ontspannen en genieten. vriendinnen zijn als sterren aan de hemel. Ze schitteren het helderst wanneer je ze het meest nodig hebt. Een vriendinnenweekend is dé gelegenheid om die kostbare vriendschappen te koesteren en te vieren. Of het nu gaat om oude vriendinnen die je al jaren kent of nieuwe vriendinnen die je net hebt ontmoet, een weekendje weg met je beste vriendinnen is een ervaring om te koesteren. Hier is hoe je een onvergetelijk vriendinnenweekend kunt plannen.

Kies de Perfecte Bestemming

De eerste stap bij het plannen van een vriendinnenweekend is het kiezen van de perfecte bestemming. Dit kan een schilderachtige kustplaats, een bruisende stad of zelfs een afgelegen hut in het bos zijn. De keuze hangt af van de interesses en voorkeuren van jou en je vriendinnen. Als jullie van de natuur houden, is een weekend in een natuurreservaat met wandel- en picknickmogelijkheden misschien wel ideaal. Als jullie liever de stadslichten willen verkennen, kies dan een stad met veel winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

Plan Activiteiten

Een vriendinnenweekend draait om quality time samen doorbrengen. Zorg ervoor dat je een balans vindt tussen ontspannen en actieve activiteiten. Overweeg om samen te koken, een wijnproeverij te organiseren, te gaan winkelen, een spa-dag te boeken of gewoon lekker bij het haardvuur te zitten en bij te kletsen. Je kunt ook avontuurlijker zijn en activiteiten zoals mountainbiken, kajakken of zelfs een schilderworkshop overwegen.

Verblijf in Stijl

Kies accommodaties die bijdragen aan de sfeer van het weekend. Of het nu gaat om een charmante bed & breakfast, een luxe villa of een gezellige blokhut, zorg ervoor dat het past bij de sfeer die je wilt creëren. Overweeg om een huis te huren als je de privacy en ruimte wilt om gezellig samen te zijn zonder gestoord te worden.

Maak Herinneringen

Een vriendinnenweekend is niet compleet zonder het vastleggen van de mooie momenten. Neem voldoende foto’s en maak aantekeningen in een dagboek om de herinneringen levend te houden. Je kunt ook kleine geschenken uitwisselen als aandenken aan het weekend.

Vrije Tijd en Ontspanning

Vergeet niet om wat vrije tijd in te plannen voor iedereen om te ontspannen en te doen waar ze zin in hebben. Sommige vriendinnen genieten misschien van een middagdutje, terwijl anderen liever een boek lezen of gewoon genieten van de rustige omgeving.

Laat Stress Thuis

Het belangrijkste is om te onthouden dat een vriendinnenweekend draait om plezier, ontspanning en het versterken van vriendschappen. Laat eventuele stress of zorgen thuis en concentreer je op het genieten van het moment.

Een vriendinnenweekend is de perfecte gelegenheid om de banden te versterken, herinneringen te creëren en te genieten van elkaars gezelschap. Dus pak je koffers, nodig je vriendinnen uit en plan dat langverwachte uitje. Want in het gezelschap van vriendinnen is elk weekend een onvergetelijk avontuur!

Hieronder vind je mijn selectie van 15 vakantieaccommodaties voor een speciaal en uniek vriendinnenweekend (in willekeurige volgorde);

1. Moderne Bosvilla in Tonden

Deze prachtige villa in Tonden (ontworpen door de architect HofmanDujardin) is voor 10 personen en omringd door anderhalve hectare eigen bos.

Door de grote raampartijen mis je niets van het buitenleven waardoor deze plek speciaal geschikt is voor de liefhebbers van rust, natuur en luxe.

En de bosvilla ligt in het midden van het land waar je alle kanten uit kunt voor leuke uitstapjes.

2. Landhuis La Dépendance

Je hoeft natuurlijk niet in Nederland te blijven voor je vriendinnenweekend (of maak er een week van :-))

Dit prachtig vakantiehuis op 75 hectare grond is voor 9 personen en heeft een privézwembad én fantastisch uitzicht.

Je kunt hier hele dagen heerlijk relaxen rond het zwembad en genieten van het uitzicht of een wandeling maken op de vele paden rondom het huis.

3. Natuurhuisje Appelscha

Dit prachtige designhuis is voor 8 personen en ligt aan de rand van het bos in Appelscha tegen het nationaal park Drents-Friese Wold aan.

Het Natuurhuisje is omgeven door 1000m² privé bosgrond en heeft een groot overdekt terras met een tuintafel, buitenkachel en een pizza oven van Weltevree.

Zien jullie jezelf al zitten met z’n allen? 🙂

4. Natuurhuisje Vrijrijck – Ermelo

Deze prachtige familieboerderij is voor 16 personen en ligt op de Veluwe dichtbij Ermelo.

In dit luxe vakantiehuis kun je optimaal genieten van de prachtige tuin, de lange buiten eettafel en de infrarood sauna.

Je verblijft hier midden in de natuur op een kleinschalig vakantiepark ook dichtbij het Veluwemeer.

5. Vakantiehuis Appletree

Dit is echt een héle mooie! ♥

Dit prachtige vakantiehuis is voor 12 Personen en ligt in een van de meest romantische wijnstadjes aan de Moezel in Duitsland (zelfs op loopafstand van de Moezel).

Het vakwerkhuis, met een woonoppervlak van 162 m2, beschikt over 6 slaapkamers met 6 badkamers én een Wellness ruimte met sauna.

6. Vakantiehuis Caprice

Dit unieke vakantiehuis ligt in Maldegem (tussen Gent, Brugge en Breskens in) wat nog een stukje onbekend Vlaanderen is ver weg van de drukte.

Het is geschikt voor 10 personen die van de natuur houden (wandelen en fietsen) maar ook de culturele steden Gent & Brugge willen bezoeken.

En ook het strand is binnen een half uurtje te bereiken.

7. Vakantiehuis de Lieshoeve

In de bosrijke omgeving van Arendonk, op de Nederlands / Belgische grens ligt dit sfeervolle vakantiehuis voor 12 personen.

Deze prachtige hoeve met gigantische tuin is door de eigenaar ontworpen en gebouwd met voornamelijk hergebruikte materialen.

Dus wie van een mix van industrieel en vintage houdt is hier helemaal op zijn plek.

Een heerlijk huis in een heerlijke omgeving ♥

8. Vakantiehuis Doppellodge

Of samen op wintersport?

Deze prachtige chalet is voor 10 personen en heeft een heerlijk terras op het zuiden met fantastisch uitzicht richting de skipistes.

Dit luxe vakantiehuis ligt in het skigebied Kreischberg, in een nieuw en modern Alpine vakantieresort, in de veelzijdige vakantieregio Murau-Kreischberg.

9. Vakantiehuis Grutte Tsjerke

Overnachten in een kerk? 

Dit hemels vakantiehuis is voor 10 personen en ligt in het hart van Friesland. Tussen Sneek en Leeuwarden ligt de voormalige hervormde kerk van Easterwierrum.

Je vindt er zelfs nog een preekstoel en het orgel. En ook de torenklok uit 1537 herinneren je nog aan vroeger.

Je bevindt je hier in een prachtige, waterrijke omgeving. Hoe leuk is het om een zeilboot of sloep te huren?

10. Vakantiehuis Hemels Helleke

Dit stijlvolle en vrijstaande vakantiehuis is voor 12 personen en ligt dichtbij de Biesbosch.

Deze prachtige, monumentale woning, met grote tuin, is authentiek van buiten maar onlangs geheel gemoderniseerd tot een zeer luxe en prachtig vakantiehuis.

Voor een dagje uit is Nationaal Park De Biesbosch zeer de moeite waard.

11. Vakantiehuis La Grande Maison Douce

Deze prachtige woonboerderij is voor 16 personen en ligt in het Brabantse Alphen.

Dit heerlijke vakantiehuis is dermate geschikt om tijdens je vriendinnenweekend helemaal tot rust te komen en te genieten van elkaars gezelschap, zowel binnen als buiten.

Want het heeft een sauna, whirlpool & zwembad! Wauw!

12. Vakantiewoning Erfgoedpark De Hoop 4-10

Dit luxe vakantiehuis is voor 4 tot 10 personen en bevindt zich op een kleinschalige vakantiepark op een unieke, historische locatie aan de rand van een natuurgebied direct aan het Uitgeestermeer.

Het vakantiepark heeft uitstekende zwem- en watersportmogelijkheden binnen handbereik én het heeft een uitstekend restaurant en ijssalon.

13. Villa Texel

Deze luxe en gezellige vakantievilla is voor 8 personen en ligt op Waddeneiland Texel, op 2 km afstand van de zee.

Dit heerlijke vakantiehuis ligt vlakbij de mooie badplaats de Koog op één van de mooiste eilanden van Nederland.

En het hele eiland kun je verkennen op een fiets, die overal te huur zijn. Vergeet onderweg dan niet te genieten van de schitterende uitzichten.

14. Villa Zeegser Duinen 48 Jacuzzi & Sunshower

Deze prachtige villa is voor 8 personen en heeft een whirlpool / sunshower / stoomdouche, vuurplaats en buitenkeuken.

Fantastisch toch?

En dit allemaal op een unieke locatie midden in natuurgebied de Drentsche AA in het noorden van Drenthe.

15. Dorpswoning De Volbloed

Dit luxe vakantiehuis is voor 12 personen, het heeft 6 slaapkamers én 6 badkamers en ligt aan de rand van Leenderstrijp in Noord-Brabant.

Het is ideaal voor een vriendinnenweekend met je paard. Het beschikt namelijk over meerdere stallen en een paarden wei. Geweldig toch?

En breng je je paard niet mee dan kun je je hier helemaal uitleven in de natuur.

Dit zijn 15 van mijn favoriete vakantiehuizen waar je met een gerust gevoel naar toe kunt gaan met je vriendinnen maar mocht er niets tussen zitten kijk dan gerust verder:

delen op jouw socials