11 september 2023

Weekendje weg met de hond? Top 10 locaties!

leestijd: 8 minuten

Op zoek naar de perfecte vakantie in Nederland waar je trouwe viervoeter ook welkom is? Zoek niet verder! Villapparte heeft een top 10 van luxe, huisdiervriendelijke vakantiehuizen samengesteld waar je samen met je harige vriend kunt genieten van een onvergetelijke tijd.

Weekendje weg met de hond

Of je nu verlangt naar uitgestrekte strandwandelingen aan de kust, avontuurlijke boswandelingen of gewoon ontspanning in de natuur, er zijn huisdiervriendelijke accommodaties door het hele land. Van gezellige vakantiehuisjes tot luxe villa’s, er is voor elk wat wils.

De huisdiervriendelijke vakantiehuizen bieden doorgaans alle nodige voorzieningen voor jou en je huisdier. Omheinde tuinen, hondenspeelruimtes en nabijgelegen hondenparken zijn vaak beschikbaar om ervoor te zorgen dat je huisdier net zoveel plezier heeft als jij.

Familieweekend met de hond

Met de vele huisdiervriendelijke opties in Nederland, kan je vakantie een fantastisch avontuur worden voor zowel jou, je familie, als voor je geliefde huisdier. Geniet van quality time samen terwijl je van prachtige plekken geniet.

Dus, waar wacht je nog op? Boek een vakantiehuis en geniet samen van een onvergetelijke vakantie met je familie en geliefde hond. Het wordt een reis vol avontuur, liefde en prachtige herinneringen die een leven lang meegaan. Oh ja, wat je niet moet vergeten, je hebt gemiddeld maar 12 zomers om met je trouwe viervoeter op vakantie te gaan.

Hieronder vind je mijn selectie van 10 prachtige vakantiehuizen voor een weekendje weg met de hond (in willekeurige volgorde ?). Je ziet het, je hond is meer dan van harte welkom!

1. Eco Lodge Grevelingenstrand

Eco Lodge Grevelingenstrand is een knus eco-vriendelijk tiny house voor 4 personen aan het water.

Middenin de natuur, weg van alle drukte. De gezellige lodge ligt direct aan het Grevelingenmeer verscholen in natuurgebied de Kabbelaarsbank.

Hoe leuk is het om je hond hier mee naar toe te nemen?

2. Tiny House 4 – De Zanding

Tiny House 4 – de Zanding is een gezellig en sfeervol Tiny House met veel natuurlijke invloeden. Dit unieke vakantiehuis is voor 4 personen vind je op een vakantiepark aan de rand van de Veluwe midden in de natuur. Het motto is: “Minder huis, meer leven”.

Dit unieke vakantiehuis ligt op één van de mooiste stukjes Nederland, net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorpje Otterlo.

3. Natuurhuisje Veessen

Natuurhuisje Veessen is een duurzaam & sfeervol vakantiehuis voor 8 personen gelegen op een kleinschalig vakantiepark in Veessen, op een steenworp afstand van de IJssel.

Op het terrein bevindt zich een uitgebreide Wellness die gratis te gebruiken is.

4. Pastorie Lambertus

Pastorie Lambertus is een luxe vakantiehuis voor 18 personen én je hond :-).

Het is gelegen naast de kerk in de dorpskern van Cromvoirt (Noord-Brabant).

Dit romantische vakantiehuis heeft op de grote binnenplaats een heerlijk zwembad met een overdekte loungehoek en terras.

5. Vakantiehuis De Lieshoeve

Vakantiehuis De Lieshoeve is een prachtig vakantiehuis voor 12 personen en ligt in de bosrijke omgeving van Arendonk, op de Nederlands / Belgische grens.

Deze prachtige hoeve heeft een gigantische, omheinde tuin waar je hond zich zeer zeker in kan vermaken.

Wie van een mix van industrieel en vintage houdt is hier helemaal op zijn plek.

6. Vakantiehuis Ter Schuur

Vakantiehuis Terschuur is een romantisch, design vakantiehuis voor 3 personen midden tussen de weides, bomen en bloemen. Het zonnige terras biedt een spectaculair uitzicht over het Gelders Landschap en je loopt vanuit je vakantiehuis (mét je hond) zo de natuur in.

Je kunt ook vanuit het vakantiehuis meteen aan de wandelroute “de klompenroute” beginnen. Fantastisch toch?

7. Vakantievilla Zandbank 25

Vakantievilla Zandbank 25 is een prachtige vakantievilla voor 6 personen.

Deze luxe villa ligt samen met nog meer unieke vakantiehuizen op park De Groote Duynen in Zeeland op loopafstand (slechts 500 meter) van het strand de Banjaard en het Veerse Meer.

Het grenst aan een waterpartij en wordt omringd door glooiingen, helmgras en duinstruweel. 

8. Vakantiehuis Strandplevier – Park Waterdunen

Vakantiehuis Strandplevier – Park Waterdunen is een nieuw en luxe vakantiehuis voor 4 personen met zicht op de getijdenduiker én dichtbij zee gelegen.

Park Waterdunen is een nieuw vakantiepark in het gelijknamige natuurgebied in de buurt van Breskens, Zeeland. In dit natuurgebied bepalen eb en vloed jouw uitzicht en dat verveelt je geen moment.

Dit is een fantastische plek om je hond mee naar toe te nemen.

9. Villa Bouwlust

Villa Bouwlust is een prachtig en luxe vakantiehuis voor 8 personen. Het is gelegen in De Cocksdorp op het mooie Waddeneiland Texel.

Deze heerlijke villa ligt in het noorden op Texel vlakbij de brede zandstranden.

Vanaf het grote terras heb je zicht op het uitgestrekte Krimbos, dichterbij de natuur kun je niet zitten ♥

10. De vakantiehuizen van de Dorpswoning

De dames van De Dorpswoning verhuren 12 luxe vakantiehuizen (voor 2 tm 14 personen)  in het mooie Leende, Leenderstrijp of Borkel en Schaft. Gewoon, tussen de gastvrije Brabanders. Ze noemen het niet voor niets: “Home away from home”.

Of gewoon letterlijk: een huis in het dorp. En dat is precies wat je kunt verwachten als je hier op vakantie bent. Logeren in het dorp, zonder je een toerist te voelen.

En in alle vakantiehuizen van De Dorpswoning mag je hond, kat en zelfs je paard mee op vakantie.

Dit waren de 10 top locaties in Nederland, maar er zijn nog veel meer luxe vakantiehuizen in Europa waar je met je hond naar toe kunt. Kijk dan snel verder:

delen op jouw socials