Op wintersport in Oostenrijk: ontdek deze 10 luxe vakantiehuizen

Op wintersport in Oostenrijk betekent genieten van luxe en sport. Kies je voor een vakantiehuis van Villapparte, dan weet je zeker dat je vakantie zowel comfortabel als stijlvol is. Oostenrijk is dé bestemming voor wintersportliefhebbers. Of je nu houdt van uitdagende pistes, sfeervolle dorpjes of luxueuze vakantiehuizen, Oostenrijk heeft het allemaal. Het land staat bekend om zijn gastvrijheid en uitstekende faciliteiten, en dat maakt het een geliefde keuze voor een luxe wintersportvakantie.

Wat zijn populaire wintersportgebieden in Oostenrijk?

Deze plekken combineren mooie landschappen met luxe accommodaties, zodat jij optimaal kan genieten van je vakantie.

  • Zell am See – Kaprun: hier vind je niet alleen prachtige pistes, maar ook luxe vakantiehuizen waar je na een dag skiën kunt ontspannen met een geweldig uitzicht op de Zeller See.
  • Kitzbühel: bekend van de beroemde Hahnenkamm-race, maar ook de thuisbasis van exclusieve chalets en vakantievilla’s. Hier combineer je wintersport met verfijnde Oostenrijkse charme.
  • Saalbach-Hinterglemm: een paradijs voor skiërs en snowboarders. Het Skicircus biedt eindeloze pistes, terwijl Villapparte hier luxe vakantiehuizen aanbiedt die je verblijf onvergetelijk maken.
  • Sölden: niet alleen geliefd om de geweldige skicondities, maar ook om de moderne wellnessfaciliteiten in de omgeving. Perfect voor een luxe wintersportvakantie.

Bekijk een aantal luxe vakantiehuizen in Oostenrijk voor jouw wintersport vakantie

Na een dag vol actie op de pistes is er niets fijner dan thuiskomen in een luxe vakantiehuis waar je volledig tot rust kunt komen. Een wintersportvakantie draait niet alleen om het skiën of snowboarden, maar ook om ontspanning. Kies voor een luxe chalet met een privé-sauna, een villa met open haard of een vakantiehuis met panoramisch uitzicht op de besneeuwde bergen. Het comfort van een luxe accommodatie van Villapparte maakt je vakantie helemaal af.

Bij Villapparte vind je zorgvuldig geselecteerde vakantiehuizen waar je in alle rust kunt genieten van de natuur én van de luxe die jouw vakantie extra bijzonder maakt. Ontdek onze favorieten! Pak je skikleding al maar in.

Chalet Ferienhaus Erna

Een charmant chalet in Donnersbachwald, geschikt voor 10 personen. Met luxe wellnessfaciliteiten zoals een Finse sauna en dubbele regendouche, biedt het een ultieme ontspanning na een dag skiën. Gelegen op een vakantiepark nabij de Riesneralm en Planneralm, geniet je van 50 km aan pistes, perfect voor gezinnen. Bovendien rijd je filevrij richting je bestemming, zelfs in het hoogseizoen!

Villa Liesl

Wat een luxe! Villa Liesl is een luxe vakantieresort in Haus im Ennstal met exclusieve appartementen voor 6 tot 8 personen. Op slechts 400 meter van het dalstation Hauser Kaibling, biedt het direct toegang tot de skipistes van het Schladming-gebied. Extra luxe? Laat een chef-kok een privé-diner voor je bereiden in je appartement. Wa uw!

 

Apartment Alpenrose am Lift

Ontdek dit luxe appartement voor 4 personen dat alpine-chic stijl combineert met moderne faciliteiten. Met 2 slaapkamers, 2 badkamers, een eigen whirlpool en sauna, en een omheinde tuin, biedt het volop privacy. Het appartement heeft een ideale ski-in/ski-out locatie, op loopafstand van de Fleckalm-kabelbaan. Binnen 10 minuten sta je op het beroemde skigebied Kitzbühel – Kirchberg.

 

Vakantiehuis Mountain Chalet Esttes

Nabij het skigebied Kreischberg, ontdek je deze moderne en ruime chalet voor 6 personen. Met 3 slaapkamers en 2 badkamers is het perfect geschikt voor gezinnen. Je loopt makkelijk naar het centrum van St. Lorenzen en de skiliften. In de winter biedt het gebied meer dan 40 kilometer aan pistes en talloze langlauf- en wandelmogelijkheden. Klaar voor jouw volgende skivakantie?

Chalet Tauernlodge XL

Vakantiehuis Ardennen met Wellness is een luxe, romantisch verblijf voor 2 personen met een adembenemend uitzicht over de vallei van de Aisne. Het wellness-terras beschikt over een hottub en een sauna met panoramisch uitzicht op de heuvels. Ontbijt kan op verzoek worden bezorgd, en bij aankomst zijn handdoeken, badjassen en slippers al klaar. De bedden zijn opgemaakt voor een zorgeloze start. In de omgeving kun je uitstapjes maken, zoals een bezoek aan het pittoreske Durbuy, en de eigenaren geven graag tips voor restaurants en natuurroutes.

Panorama Chalet 10

Panorama Chalet 10 is een luxe appartement voor 6 personen. Dit unieke appartement ligt direct aan de piste van het skigebied Kirchberg en Kitzbühel, met de ‘Panorama’ gondel naast de deur. Geen gedoe met skibussen of wachttijden! Onlangs volledig gerenoveerd, is het appartement stijlvol ingericht voor een gezellige sfeer. Geniet van het prachtige balkon met een mooi uitzicht op de bergen of relax bij het haardvuur. Heerlijk genieten!

Chalet Lodge of Joy

Een exclusief 5-sterren chalet voor 14 personen, gelegen op een idyllische locatie in Wagrain. Lekker dichtbij de skipiste. Met 7 slaapkamers en 6 badkamers biedt het volop ruimte en luxe, inclusief 2 sauna’s en een buitenzwembad. Het chalet is ingericht met natuurlijke materialen en oog voor detail. Geniet van unieke vergezichten vanaf het terras of de balkons. Wagrain is een populair dorp met toegang tot verschillende skigebieden. Voel je meteen thuis!

Villa Venedigersonne

Een luxe vakantiehuis voor 8 personen met prachtig uitzicht op de Großvenediger en het National Park Hohe Tauern. Het huis beschikt onder andere over een eigen zwembad, en ligt vlakbij de piste. De hoogwaardige inrichting met veel hout en authentieke materialen zorgen voor een warme sfeer. Met de skibus vlakbij bereik je de Ski Arena Wildkogel, waar je de hele dag op de piste kunt vertoeven!

Alpenchalets Reiteralm

Alpenchalets Reiteralm is een luxe resort met sfeervolle chalets voor 6 tot 10 personen, gelegen op 1.180 m hoogte in Stiermarken. Elke chalet beschikt over een privé-spa met sauna en whirlpool, en ligt direct aan de skipiste. Geniet van een fenomenaal uitzicht op de Dachstein en Schladming vanuit de grote ramen. De chalets zijn kwalitatief ingericht en hebben een volledig uitgeruste keuken. Na een actieve dag kun je heerlijk ontspannen in de wellnessfaciliteiten. Perfect voor jouw volgende wintersportvakantie, dus.

BauernLodge

In deze boerenhoeve wil jij logeren! Hier geniet je van drie luxe appartementen (max. 6 personen), elk met een knusse zitkamer en houtgestookte Kachelofen. De omgeving biedt volop mogelijkheden om de natuur te ontdekken, cultuur te beleven of gewoon te ontspannen. Huisdieren zijn welkom in overleg, en de skipiste ligt vlakbij. Lekker genieten!

 

Vakantiehuis Aquarius Haus

Last but not least: Aquarius Haus is een luxe en ruim vakantiehuis voor 6 personen. Het ligt op loopafstand van de skiliften en het gezellige centrum van Sankt Lorenzen. Dit sneeuwzekere familie skigebied biedt meer dan 40 km aan pistes. Heerlijk genieten van zon, sneeuw en elkaar!

 

 

Boek een wintersport accommodatie in Oostenrijk direct bij de eigenaar of verhuurder

Laat jouw volgende skivakantie beginnen in een vakantiehuisje van Villapparte. Met een uitgebreid aanbod van luxe vakantiehuizen en chalets, vind je bij ons de ideale plek om te genieten van de sneeuw en de prachtige natuur. Wacht niet langer en ontdek de charme van Oostenrijkse wintersportbestemmingen. Ontdek al het mooist wat Oostenrijk te bieden heeft.

delen op jouw socials