20 november 2023

Mijn favoriete reisboeken

leestijd: 4 minuten

Reisboeken ♥ ik ben er dol op! Het uitkijken en verlangen naar een vakantie of reis is eigenlijk het allerleukste. Het zoeken naar de perfecte bestemming, gaan we met de auto, motor, vliegtuig of trein? Wat kunnen we er allemaal verwachten? Wat is er te zien? Ik vind het altijd heerlijk! Er is niets mooiers dan bladeren in een echt boek en weg dromen bij al deze heerlijke verhalen en jaloersmakende foto’s. En hoe leuk is het om na het lezen van een inspirerend boek er dan ook een passend vakantiehuis bij te zoeken. De unieke B&B’s op Villapparte lenen zich hier perfect voor. Maar ook een verblijf in een luxe vakantiehuis, vakantiehuis in de natuur, boomhut of strandhuis, in een mooie omgeving maakt je verblijf nog beter. Lees bijvoorbeeld de tips van Roëll de Ram of Martijn Joosse. Zo maak je van je vakantie in Europa een echte belevenis.

Hieronder vind je mijn selectie van aanbevelingen voor inspirerende reisboeken.

♥ Ontdek, bewonder & geniet ♥

Verliefd op Nederland

Roëll de Ram, fulltime reisblogger en oprichtster van WeAreTravellers.nl (een van de grootste online travelmagazines in Nederland) heeft 2 ontzettende leuke boeken geschreven “Verliefd op Nederland” en “Verliefd op Europa“.

Verliefd op Nederland” is ontstaan tijdens de 1e coronapandemie. De reiswereld werd zo op zijn kop gezet dat Roelle besloot de meest unieke plekken in Nederland te verzamelen.

Ze ging op avontuur in de natuur, ze maakte mooie boottochten, ze at in heerlijke restaurants en kwam tot rust op de meest fantastische stranden in ons prachtige land. Met dit boek op zak hoef je je de komende tijd niet te vervelen ♥ Met de enthousiaste input van een aantal concullega’s ( *Vertaling Dikke Van Dale “ondernemer die dezelfde producten of diensten aanbiedt :-)) beschrijft ze hoe mooi Nederland eigenlijk is. Er zijn maar weinig landen zó veelzijdig als ons eigen landje! 

Verliefd op Europa

Na het succes van “Verliefd op Nederland” schreef Roëll in de 2e coronagolf  “Verliefd op Europa“.  Ze was hier voor die tijd al aan begonnen maar vond dat dit te tijd was om het boek af te maken.

Ook in dit boek, wederom bijgestaan door haar concullega’s, beschrijft ze de mooiste plekken in Europa. Dit zijn de vakantieplekken waar je niet ver voor hoeft te reizen en ook niet het vliegtuig voor hoeft te pakken.

En ze is bijna overal geweest (of een van haar fotograferende, reizende en schrijvende collega’s) van de bekende vakantie landen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Italië tot aan de Faeröer-eilanden, IJsland, de Balkan & Lapland ♥

Een boek vol inspirerende verhalen, prachtige foto’s en heel veel leuke informatie. Wat ben je mooi Europa!

Frankrijk Puur

Martijn Joosse is de oprichter van de reisblog website Frankrijk Puur. Martijn is al van jongs af aan een groot fan van Frankrijk en besloot bijna 10 jaar geleden om al zijn Frankrijk ervaringen op te gaan schrijven en foto’s te plaatsen op zijn reisblog.

In 2019 bundelde hij zijn verhalen & foto’s in het boek Frankrijk Puur met 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.

En hij is op zoveel prachtige plekken geweest. Bij ieder verhaal word je ook nog getrakteerd op “Tips voor de omgeving”.

Ik dacht altijd dat ik veel gezien had van Frankrijk maar dat is dus absoluut niet waar 🙂 Martijn neemt je vooral mee naar de plekken waar toerisme niet het enige hoofddoel is geworden. Vive La France! ♥

Frankrijk Puur Roadtrips

Het 2e boek van Martijn JoosseFrankrijk Puur Roadtrips, kwam in augustus 2022 uit. Hierin neemt hij je mee op ontdekkingsreis door Frankrijk.

De 50 indrukwekkende routes heeft hij allemaal zelf gereden of combinaties gemaakt tussen de een of de andere route.

De routes gaan van de Atlantische oceaan aan de westkust tot aan de uitgestrekte bergtoppen in de Alpen en dan nog eens alles er tussen in ♥

Leuke tip: Je kunt de routes downloaden naar je navigatiesysteem (heel handig!) en in het boek vind je ook nog een heleboel leuke tips om onderweg te bezoeken, eten of te slapen. J’aime la Vie!

delen op jouw socials